سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه در خردسالی بپرسد، در بزرگسالی پاسخ دهد [امام علی علیه السلام]
سن ایچ
 || مدیریت  ||  شناسنامه  || پست الکترونیــک  ||  RSS  ||
نت و ریتم خوانی در فلامنکو

محمد اسکندری :: شنبه 87/1/24 ساعت 2:8 عصر

»» 11 کسر میزانهای دیگر (نت نویسی سه بر دو)

 

در کلیه مثالهای اخیرالذکر ، کسر میزان 4/4 بود . این کسر میزان بیشتر مـورد استفـاده قرار می گیرد و عموماً بصورت حرف C بزرگ لاتین ، بجای کسر متعارفی در ابتدای میزان نمایش داده می شود .

کسر میزان4/3 بیانگر وجود 3 ضرب در هر میزان است ، مانند والس . البته یک میزان سه ضربی می تواند بصورت 8/3 نیز باشد .با این تفاوت که ارزش نت در هر ضرب معادل یک چنگ است .

 

هر میزان شامل 3 ضرب به ارزش یک نت سیاه     

 

هر میزان شامل 3 ضرب به ارزش یک نت چنگ  

 

 

گاهی اوقات برای ساده تر شدن نت نویسی از کسر میزانهای متفاوتی استفاد می شود . به عنوان مثال گاهی در ریتم بلوز و شافل Shuffle  از کسر میزان 8/12 استفاده می کنند که القا کنندة یک حس سه بر دوی قوی است .

 

 

 

در کسر میزان 8/12، عدد بالایی (صورت کسر) بیانگر تعداد 12 ضرب در هر میزان است و عدد پایینی ارزش زمانی هر ضرب (چنگ) را مشخص می کند . در مثال قبل ، دوازده نت چنگ را با هم می بینید . ولی بنظر می رسد که در حقیقت یک میزان 4/4 است با تعدادی سه بر دو . در اینجا باید از کاربرد عدد 3 کوچک روی دسته نتهای سه تایی خود داری کرد . در یک میزان 4/4 که تقریباً همه شواهد بر کار برد سه بر دو دلالت می کنند ، می توان کسر میزان را به 8/12 تبدیل کرد . به هر حال دربقیه قطعات باید حتماً بوسیله عدد 3 کوچک روی دسته نت ها ، سه بر دو بودن آنها بوضوح مشخص شود؛ زیرا دسته نت ها ممکن است بیش از یک ضرب را شامل شود . به مثالهای زیر دقت کنید .

 

 

 

 

در مثال قبل کسر میزان 4/4 با دسته های متصل به هم نت ها نشان داده شده است . علامتی که بر روی شمارة «دو ، و»  می بینید ، یک سکوت چنگ است که ارزش زمانی آن به اندازه نصف یک ضرب می باشد . ضرب سوم ، نتهای سه لاچنگ دارد که باید مانند یک تریپله  ( سه و آ ) نواخته شود . اما آنچه که در بالا آوردیم را می توان بصورت زیر نیز بیان کرد :

 

 

توجه کنید که چگونه اولین دسته سه تایی نت های چنگ به هم متصل شده اند ، ولی آخرین آنها روی ضرب 2 آغاز می شود ، دقیقاً مانند مثال اول .

نتهای ضرب سوم درست مانند ضرب اول هستند ولی در اجرا متفاوتند . بدین صورت که آن سه نت را (همانطور که قبلاً گفتیم) با یک خط منحنییا براکت مشخص می کنیم . این علامت در مورد دیگر دسته نت های متصل به هم از قبیل دولا چنگ ها ، پنج بر دو ، سه بر دوی مضاعف و هفت بر دو نیز باید بکار رود .

 

»» 12 نت های نقطه دار و خط اتحاد) Tie (

 

وقتی که بخواهیم یک نت اجرا شده مدت زمان بیشتری کشش داشته باشد ( اجرای آن نت طولانی تر شود ) ، دو راه در پیش رو داریم . راه اول این است که از یک خط منحنی بنام خط اتحاد استفاده کنیم . این خط روی دو نت هم صدا قرار می گیرد و ارزش زمانی آن را دو برابر می کند . راه دیگر آنست که از نقطه استفاده کنیم ( همانطور که در شمارة 9 گفته شد ) .

 

 

 

ببینید که در اولین میزان چگونه بر کشش ( ارزش زمانی ) نت سوم افزوده ایم . خط منحنی همان خط اتحاد است و بر افزایش یافتن ارزش زمانی نت مزبور دلالت دارد (در اینجا فقط اولین نت چنگ نواخته می شود و سکوت در نتیجه ادامه یافتن صدای این نت بوجود می آید) . در میزان سوم ، دیگر احتیاجی به استفاده از خط اتحاد نداریم . زیرا کشش مورد لزوم با نقطه دار شدن نت بدست آمده است ( یک نت سیاه نقطه دار معادل سه نت چنگ است ) . در نت نویسی برای گیتار ، خط اتحاد جهت نمایش تکنیک های اجرای نت بصورت لگاتو یا چکشی نیز استفاده می شود . در این صورت با توجه به اینکه روی دو نت غیر همصدا واقع می شود ، خط اتصال نام می گیرد . طبیعی است که خط اتصال خاصیت افزایش کشش را ندارد .

 

»» 13 سکوت) Rest (

 

در اینجا در مورد علائمی صحبت می کنیم که نامشان سکوت است و بیانگر لحظاتی هستند که هیچ نتی اجرا نمی شود و مکثی برقرار است . لحظات بی صدا . در زیر این متن شما می توانید علامت هر سکوت را که در پایان هر میزان آمده مشاهده کنید . توجه داشته باشید که سکوتهای چنگ و دولاچنگ و سه لا چنگ همانند معادلشان به ترتیب با یک و دو و سه قلاب مشخص می شوند .

هر سکوت در حقیقت باعث کاهش ارزش زمانی ضرب در یک میزان می شود . بخاطر داشته باشید که هر میزان از چهار ضرب تشکیل می شود . در نظر بگیرید که مجموع ضربهای کامل و کسری ، باید معادل 4 باشد . بطور مثال ، آخرین میزانی که در شکل زیر دیده می شود بدین صورت است :

 

4 = 8/1 + 8/1 * 3 + ( 2/1 + 1 ) + 2

 

از اینکه نت ها نقطه دار یا بدون نقطه اند اطمینان حاصل کنید تا در شمارش دچار مشکل نشوید .

 

 

 

»» 14 تشخیص الگوهای برابر و نابرابر

 

مثالهای زیر برای مقایسة راههای بخش بندی یک ضرب ارائه شده است . در سمت چپ ، تمام قسمتها با هم کاملاً برابرند و در سمت راست ، این بخش بندی طوری انجام شده است که با وجود اینکه شمارة نت ها یکسان است ، ولی اندازه هایشان برابر نیست . ضمن اینکه هر دو الگو صدای مشابهی تولید می کنند . این موضوع برای هر نوازنده و رقاص در فلامنکو بسیار مهم است که قادر به درک الگوهای برابر و نابرابر باشد .

در اینجا ، حروفی را برای شمارش در نظر گرفته ایم ، ولی به خاطر داشته باشید که سرعت اجرا در مورد سه بردو و سه بردوی مضاعف با هم فرق می کند . یعنی حروف « و » و « آ » با کششهای متفاوتی اجرا می شوند . به همان ترتیب که نتهای معادلشان ، یعنی چنگ و دو لاچنگ دارای ارزش زمانی متفاوتی هستند (باز هم متذکر می شویم که نت در سه بردو به بخشهای 3/1 ضرب و در سه بردوی مضاعف به بخشهای 6/1 ضرب تقسیم می شود ) . این موضوع ، تفاوت بین سیستم بخش بندی دوتایی و سه تایی را آشکار می کند . حروف نشان داده شده فقط برای یک ضرب هستند . ولی در طول یک میزان سه یا چهار ضربی نیز می توانند تکرار شوند .

اگر شما ضرب خوانی را با صدای بلند انجام می دهید ، باید حروف داخل پرانتزها را بدون تلفظ و در دلتان (یا با صدای بسیار آهسته) بخوانید ، یعنی جای آن را با سکوت پر کنید .

بخاطر داشته باشید که تمامی مثالهای زیر فقط برای برخی از وزنها از قبیل 4/2 ، 4/3 و 4/4 مناسبند . یعنی درمواردیکه هر ضرب یک نت سیاه است . و .......................... موفق باشید!

 

 


نوشته های دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

موسیقی پاپ
تاثیر موسیقی بر شخصیت افراد
در مورد تاثیر موسیقی
مطلبی خواندنی در مورد موسیقی DNA
اموزش پیانو
انتخاب یک استاد پیانوی خوب
اصطلاحات فلامنکو
پیشگیری از وحشت و اضطراب در اجرای کنسرت
هنر فلامنکو اصیل
نینا پاستوری
برنامه دیکشنری گیتار
سلام
نت ها در ویولون
سلام
[عناوین آرشیوشده]

About Us!
سن ایچ
محمد اسکندری
Link to Us!

سن ایچ

Hit
مجوع بازدیدها: 187374 بازدید

امروز: 8 بازدید

دیروز: 26 بازدید

Day Links
سیب گندیده [79]
[آرشیو(1)]


Archive


آموزش گیتار
آموزش ویلون
آموزش ستار
متفرقه

links
محمد خوش منظر
سینا صادقی

In yahoo

یــــاهـو

Submit mail